bessen rode vruchten

Bessen, heerlijke en heilzame rode vruchten

Bessen zijn kleine vruchten met grote voordelen. Ze behoren tot de meest geconsumeerde vruchten. Ze hebben zowel nutritionele als gezondheidsvoordelen. Vitaminen, mineralen en vele andere voedingsstoffen zijn hun essentiële bestanddelen. Deze rode vruchten worden meestal alleen gegeten, in salades of in combinatie met andere zoete vruchten. Laten we deze smakelijke bessen met hun prachtige kleuren en unieke smaken ontdekken.

Wat zijn bessen?

Bessen zijn een familie van kleine, vlezige vruchten met een groot aantal eigenschappen. U vindt ze in rood, paars of paarsblauw. Ze zijn over het algemeen laag in suiker en dus in calorieën en hebben een goede eetlustremmende werking. Hun positieve effecten op de gezondheid zijn medisch erkend. Het wordt aanbevolen om lokaal geproduceerde en vooral biologische producten te consumeren.

Lijst van bessensoorten

Er is een lange lijst van bessen in de bessenfamilie. Samen vormen ze een waar kleurenfestival.

Veenbessen

Veenbessen zijn een van de rijkste bessen wat betreft vitaminen en voedingsvezels. Deze rode vrucht, ook bekend als cranberry, wordt vooral gewaardeerd om zijn hoge gehalte aan antioxidanten. De naam cranberry wordt gebruikt voor bessen uit Noord-Amerika.

De cranberry kan worden geconsumeerd als sap, jam of gedroogd fruit. Het wordt ook verwerkt door farmaceutische bedrijven en op de markt gebracht in de vorm van voedingssupplementen. Bovendien wordt deze vrucht sterk aanbevolen voor zijn therapeutische werking bij bepaalde kwalen, zoals die van de urinewegen. U kunt het mengen met goed gekozen ingrediënten om lekkere, kleurrijke recepten te maken.

Bosbessen

BessenWanneer het om bessen gaat, mag u de bosbessen niet vergeten. Klopt, ze zijn meer blauw dan rood. Maar dat doet niets af aan hun voordelen. Verrassend genoeg is de kleur van bosbessen te danken aan een pigment genaamd anthocyanine, dat vol zit met een indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten. Bovendien bevatten deze vruchten vitaminen, vezels en polyfenolen.

Ze kunnen worden geconsumeerd als voedingssupplementen en zijn nog steeds erg populair in de keuken vanwege hun zure smaak. Bosbessen bevorderen gewichtsverlies dankzij hun vezelgehalte. Ze zijn ook van invloed op het gezichtsvermogen, de bloedsuikerspiegel en hart- en vaatziekten.

Bosbessen

Van dezelfde familie als bosbessen worden veenbessen beschouwd als een supervrucht. Ze zitten vol water en hebben vooral de kenmerken van bessen. Ze zitten vol vitaminen en kalium, die essentieel zijn voor het lichaam. Hun antioxiderende kracht is een deel van hun kracht. U kunt ze zo eten of koken.

Vlierbessen

Vlierbessen zijn een van de meest complete bessen in termen van antioxidanten en zijn daarom het meest effectief in het voorkomen van bepaalde ziekten en het behandelen van andere. Vlierbesbloemen in thee of siroop hebben een verzachtend effect op verkoudheidsverschijnselen. Vlierbessen zijn een bron van vitaminen en voedingsstoffen. Het versterkt ook het lichaam. Het wordt sterk aanbevolen om het altijd te koken voor consumptie.

Kruisbes

Kruisbessen zijn effectief in het reinigen van het lichaam en het verwijderen van onzuiverheden. Zoals alle bessen hebben ze een antioxiderende werking en zitten ze vol essentiële voedingsstoffen. Ze zijn vrij groot en kunnen rood of groen zijn. Ze hebben een licht zure smaak en kunnen alleen of als kuur worden gegeten. Om zijn naam eer aan te doen, kunt u kruisbessensap gebruiken om uw makreelgerechten te verrijken. U kunt de zure smaak ook verminderen door ze een minuutje te koken.

Rode en zwarte bessen

Sappig en licht zoet, de rode bes speelt een grote beschermende rol voor het lichaam. Wilt u afvallen zonder uw lichaam het essentiële te ontnemen? Neem rode bessen op in uw dieet. In jam of saus is hij goed te eten. U kunt er op elk moment van de dag van genieten.

Zwarte bessen zijn donker van kleur en zijn een goed voedingsmiddel. Het is mede geliefd om zijn goede smaak, die in veel industrieën als aroma wordt gebruikt. Rijk aan vitamine C en ijzer, variëren de deugden ervan van genezing tot behandeling van reuma en hoge bloeddruk.

Aardbeien

Aardbeien zijn de trots onder de bessen met hun prachtige rode uiterlijk. Wij houden ervan vanwege hun bedwelmende smaak en het goede humeur dat ze brengen. Als het op voordelen aankomt, behoren ze tot de levensmiddelen bij uitstek. Deze vruchten zitten namelijk vol vitamine B9, mangaan en calcium. Ze zijn de perfecte bondgenoot om in uw dieet op te nemen.

Bovendien zorgt hun dagelijkse consumptie voor een mooie huid, dankzij de gecombineerde werking van bètacaroteen, vitamine C en ellaginezuur. Dankzij hun antioxiderende eigenschappen helpen ze de bloeddruk te reguleren en beschermen ze u tegen het risico van atherosclerose en hartziekten. Er zijn vele redenen om ze vers te eten.

Bramen

Vaak geassocieerd met frambozen, is de braam niet minder uniek, met zijn mooie donkere kleur. Het is een van de rijkste bessen aan vitamine C en E. Heerlijk en verzachtend, het bevat genoeg antioxidanten om uw immuunsysteem te stimuleren met een ontstekingsremmend effect. Voor een vlotte bloedcirculatie en een goede doorvoer is het ongelooflijk effectief. Houdt u van bramenjam? Hier zijn nog meer redenen om het te eten.

Framboos

Met zijn verdorde uiterlijk is de framboos geen uitzondering op de regels van de bessenfamilie. Zoet en wrang, komt voor in wilde en gecultiveerde versies. Dankzij de antioxidanten is het effectief in het voorkomen van verschillende ziekten. Frambozen hebben antivirale en antikanker eigenschappen.

Het is raadzaam deze vruchten vers te eten, om beter van hun deugden te kunnen profiteren. In salades, in dranken of in een saus bieden frambozen een unieke sensatie in de mond. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals geel, wit of paars.

Conclusie

Rood fruit is meer dan alleen voedsel, het is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Van bosbessen tot aardbeien en veenbessen, hun voordelen zijn ontelbaar. Er zijn goede redenen om ze in verschillende vormen te eten.


Posted

in

by

Tags: